ASP - Aromaterapijski Sertifikovani Program

(Aroma savetnik) 


ASP je skraćenica za Aromaterapijski Sertifikovani Program kontinuirane edukacije strukovnog udruženja za profesionalnu aromaterapiju 'AromaTea' za sticanje zvanja iz oblasti aromaterapije

ASP program obuhvata bazični nivo za aroma savetnika, u trajanju od sedam meseci. Nakon završene nastave i položenog ispita, Aroma Tea izdaje sertifikat.

Polaznici sa završenim bazičnim nivoom, metodu može primenjivati u poslovima u wellness i spa centrima, hotelima, banjama, korporacijama, mogu da unaprede postojeći biznis sigurnom upotrebom eteričnih ulja, sprovode istraživanja i pišu članke za novine, postanu menadžeri u protokolu primene eteričnih ulja i da prodaju eterična ulja.

Edukaciju u okviru škole za bazično zanimanje aroma savetnik možete pohađati u individualnoj  i dopisno – konsultativnoj (online) nastavi. U okviru individualne nastave, imate pravo na jednu konsultaciju (u okviru svakog modula) sa predavačem.

Za više detalja o praktičnim aspektima nastave, temama koje se obrađuju, pogledajte pitanja i odgovore ispod.

aroma savetnik

Kome je namenjena edukacija za porodičnog aromaterapeuta?

Edukacija aromaterapije je namenjana medicinskim radnicima, svim ljubiteljima eteričnih ulja, mirisa, kao i onima koji bi, bez obzira na profesiju, želeli da pomoću jedne prirodne i komplemetarne metode oplemene svoj život, očuvaju zdravlje i pomognu svojim bližnjima.

Koliko traje škola?

Program Aroma savetnik obuhvata 168 časova teoretske i praktične nastave (obrada klijenta, vežbe, eseji) u trajanju od sedam meseci.

Online edukacija omogućava polaznicima da iskuse obrazovanje preko našeg ekskluzivnog online programa kroz online udžbenike i reference, pristup video zapisima, i precizno izrađene pravce za različite studije slučaja. Polaznici nakon upisa mogu odmah početi sa časovima i imaju na raspolaganju godinu dana da završe program, prilagođavajući učenje svom ritmu.

Gde se odvija nastava?

Nastava se odvija u Centru za profesionalnu aromaterapiju – AROMA TEA u Beogradu, Bul. Arsenija Čarnojevića 82 (Novi Beograd). 

Online edukacija podrazumeva neograničen pristup svim materijalima sa kursa u elektronskom obliku putem interneta, kao i svako sledeće ažuriranje sadržaja kursa čak i nakon što ste završili kurs, kao i interakciju sa predavačima putem maila i online chat-a za pitanja i konsultacije.

Koje teme se obrađuju tokom edukacije? 

Program 'Aroma savetnik' se sastoji od ukupno 7 modula (tematskih celina). Neke od tema su: farmakologija eteričnih ulja, aromakozmetika, aromamasaža, psihologija eteričnih ulja itd. Preuzmite program za aroma savetnika OVDE.

Koji su ciljevi edukacije za porodičnog aromaterapeuta?

  • Pripremiti polaznike da budu kvalifikovani za sigurnu i terapijsku upotrebu eteričnih ulja.
  • Pomoći polaznicima da razviju svoju karijeru ili upotpune postojeću zdravstvenu praksu sa jasnim razumevanjem obima aromaterapije.
  • Dati temeljno znanje o terapeutskim i energetskim aspektima eteričnih ulja.
  • Pripremiti polaznike da se konsultuju sa budućim klijentima, procene koja eterična ulja su prikladna u datoj situaciji i daju sigurnost da ih mogu koristiti bezbedno i efikasno.
  • Upoznati polaznike kako mogu kretivno da prave različite proizvode za negu tela, za ličnu negu i profesionalnu upotrebu.

Šta se dobija nakon završene edukacije?

Nakon završene nastave i položenog ispita izdaje se sertifikat.

Zdravstveni radnici koji žele da apliciraju za dobijanje radne dozvole u oblasti aromaterapie  moraju da odslušaju bazični i napredni nivo kontinuirane edukacije-kurs iz oblasti medicinske aromaterapije Aromatska medicina. Opširnije možete pogledati ovde

                 

Da bi dobili sertifikat od strane strukovnog udruženja za promociju i razvoj profesionalne aromaterapije 'Aroma Tea' polaznici trebaju da:

  • predaju sva dokumeta i radove za izdavanje sertifikata iz aromaterapije (studije slučaja, pismene provere i završni ispit)
  • plate školarinu u celosti.

Način plaćanja ?

Cena individualne edukacije iznosi  iznosi 800 evra, a dopisno konsultativne 700 evra. Uplata se može izvršiti jednokratno ili u 6 mesečnih rata, gde prva rata iznosi 25% od ukupnog iznosa edukacije. Uplata se vrši u dinarskoj vrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne Banke Srbije. Uplata novčane nadoknade (I rata) se vrši 30 dana pre početka edukacije.

Za više informacija, kontaktirajte nas na email adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Šta je, osim edukacije, uključeno u cenu?

U cenu su uračunate skripte za svaki modul, stalna podrška putem e-mail-a. Budući Aroma savetnik može sa sigurnošću da primenjuje znanja iz oblasti aromaterapije, da pristupa holistički u radu sa klijentima, proširi svoj posao i da se bavi negom klijenata iznutra i spolja.

Kako se prijaviti za školu?

Za školu se možete prijaviti putem online forme u kategoriji kontakt, a za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na e-mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na broj telefona 069 222 1964. 

U kojem pravcu su dosadašnji polaznici edukacije nastavili?

  • Razvijanju nove karijere u aromaterapiji.
  • Poboljšanju postojeće prakse u zdravstvenoj zaštiti kroz korišćenje eteričnih ulja.
  • Korišćenju eteričnih ulja za lični razvoj, sopstvenu upotrebu, te holističku i alternativnu medicinu.

Are the templates XHTML/CSS Valid?